Φεστιβάλ για Ραδιοφωνικό Σταθμό στο Μαρούσι - Ποιοι καλλιτέχνες στηρίζουν την πρωτοβουλία του υποψήφιου Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου

ARTΕΜΕΙΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 2019

Φεστιβάλ με σπάνιο υλικό και αναφορές στους Σίμο Τσαπνίδη, Γιάννη Τσαρούχη, Πάνο Κουτρουμπούση  και Θόδωρο Αγγελόπουλο. Εικαστικοί καλλιτέχνες και μουσικά συγκροτήματα, διεκδικούν την αναβάθμιση της πολιτιστικής ζωής στο Μαρούσι, και στηρίζουν την πρωτοβουλία του υποψήφιου Δημάρχου Θόδωρου Αμπατζόγλου, για την ίδρυση υπερκομματικού Ραδιοφωνικού Σταθμού.

«Εξετάζω το πώς μπορούμε να στήσουμε Ραδιοφωνικό Σταθμό για τα Β Προάστια, με έδρα το Μαρούσι» δήλωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, διευκρινίζοντας πως προτίθεται να ιδρύσει, ένα ραδιοφωνικό σταθμό ως αναπτυξιακό εργαλείο της πόλης,   υπερκομματικό, ενημερωτικό και ψυχαγωγικό. «Με  μουσικές και τραγούδια, που θα καλύπτουν όλες τις προτιμήσεις των νέων (ροκ, έντεχνο, χιπ χοπ, house, indie κ.α), αλλά και με εκπομπές για όλα τα θέματα Τέχνης».

 

Η πρωτοβουλία του Θεόδωρου Αμπατζόγλου, κερδίζει τους νέους. Έτσι, 5 μουσικά νεανικά συγκροτήματα, και πάνω από 10 εικαστικοί καλλιτέχνες, ανακοίνωσαν το συγκεκριμένο φεστιβάλ για να τον στηρίξουν.

Το φεστιβάλ στήριξης, ονομάζεται ARTΕΜΕΙΣ, και θα γίνει στις 2 και 3 Μαΐου 2019, στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής (Λ.Κηφισίας 207) στο Μαρούσι. Περιλαμβάνει ροκ συγκροτήματα, έκθεση εικαστικών έργων, και performances.

Τα εγκαίνια είναι την Πέμπτη 2 Μαΐου στις 6 το απόγευμα. Η είσοδος και για τις δύο μέρες, ΔΩΡΕΑΝ.

ΜΟΥΣΙΚΟ ΜΕΡΟΣ

Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

Ώρα έναρξης 6 μ.μ

Μικαέλα Δαρμάνη

Γιώργος Ρους

Dilemma

Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

Ώρα έναρξης 8 μ.μ

Πάνος Μπίρμπας

The Rockin’ Dead

και άλλοι

ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ

Συμμετέχουν οι εικαστικοί:

Σοφία Γκίκα, Παναγιώτα Λευκαδίτη, Καλλιρρόη Πανάγου, Αντώνης Kuzmychov,Γιώργος Τουρκοβασίλης, Lebaniz Blonde, Έλενα Σταματογιάννη, Γεώργιος Σαββόπουλος, Δημήτρης Σοφικίτης, Ελεάννα Μαρτίνου, Έφη Μανιάτη, Μανώλης Νταλούκας.

Θα εκτεθούν έργα του Σίμου Τσαπνίδη (από τη ζωή στο Λονδίνο κατά την έκρηξη του Swinging London), της  Pamela Leake (από την ζωή της στην Αθήνα στα χρόνια της δικτατορίας), και του Πάνου Κουτρουμπούση (που πρόσφατα έφυγε από κοντά μας, και στον οποίο αφιερώνεται το εκθεσιακό μέρος).

Ο εξαιρετικός φωτογράφος Δημήτρης Σοφικίτης, ο οποίος υπήρξε επί σειρά ετών στενός συνεργάτης και συνταξιδευτής του μεγάλου μας σκηνοθέτη Θόδωρου Αγγελόπουλου, θα εκθέσει σειρά φωτογραφιών του, εμπνευσμένες από την ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου «Το λιβάδι που δακρύζει».

Επισυνάπτουμε τις ακόλουθες φωτογραφίες:

1-Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου, Θόδωρος Αμπατζόγλου, στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής, όπου θα γίνει το φεστιβάλ

2-Οι The Rockin’ Dead, ένα από τα ροκ συγκροτήματα, που συμμετέχουν

3-Στιγμιότυπο από τις διαδηλώσεις κατά του πολέμου στο Βιετνάμ. Λονδίνο 1967. Μία από τις σπάνιες φωτογραφίες του Σίμου Τσαπνίδη, που θα εκτεθούν στο φεστιβάλ 

4-Μια υπέροχη φωτογραφία, έργο του Γιώργου Τουρκοβασίλη, θα εκτεθεί ανάμεσα σε άλλα καλλιτεχνήματα, δημιουργημένη την Πρωτομαγιά του 1972 στο σπίτι-ατελιέ του Γιάννη Τσαρούχη, στο Villeneuve-les-Sablons, στην Γαλλία. Ποζάρει ο ζωγράφος μαζί με τα μοντέλα Ντομινίκ και Πωλ.

5-Έξω από το ιστορικό μπαρ Henekey’s. Φωτογραφία Σίμου Τσαπνίδη, Λονδίνο 1966.

6-Αφίσα του Φεστιβάλ

ARTΕΜΕΙΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 2019ARTΕΜΕΙΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 2019ARTΕΜΕΙΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 2019ARTΕΜΕΙΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 2019ARTΕΜΕΙΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 2019

Κατηγορία: