Ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου στην εκδήλωση του συνδυασμού "Μαρούσι Νέα Εποχή" της 17ης Φεβρουαρίου 2019 στο Δημαρχείο Αμαρουσίου

 ampatzoglou15

* Φίλες και φίλοι,

    Είμαστε σήμερα εδώ, δύο μήνες σχεδόν μετά την πρώτη μας συνάντηση στις αρχές Δεκεμβρίου, όταν μαζί ξεκινήσαμε τον μεγάλο αγώνα για να οδηγήσουμε το Μαρούσι στη Νέα Εποχή, με πρωταγωνιστή τον πολίτη, δηλαδή εσάς.

* Σε αυτή τη δεύτερη συνάντησή μας, τρεις είναι οι μεγάλες διαπιστώσεις: Σήμερα είμαστε:

-Και πιο πολλοί

-Και πιο δυνατοί

-Και πιο έτοιμοι.

   

    * Σήμερα, μόλις 60 ημέρες μετά, μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι, αφού έχουμε πλέον κερδίσει την εμπιστοσύνη και τη στήριξη της τοπικής μας κοινωνίας, ασχέτως πολιτικής κατεύθυνσης και ιδεολογίας.

* Κάθε μέρα που περνά, γινόμαστε και πιο δυνατοί.

* Ερχόμαστε σε διαρκή επαφή με τους συμπολίτες μας, μοιραζόμαστε τις απόψεις μας μαζί τους και

δημιουργούμε μια νέα, ισχυρή και σταθερή σχέση εμπιστοσύνης.

* Μέσα απο την καθημερινή μας επαφή με τους πολίτες βάζουμε τις ισχυρές βάσεις για τη δημιουργία μιας πλατιάς πολιτικής και κοινωνικής συμμαχίας ευθύνης που θα οδηγήσει το Μαρούσι ακόμη πιο ψηλά.

 

* Οι συμπολίτες μας αγκαλιάζουν την υποψηφιότητά μας.

* Και οι πολίτες, όσο κι αν κάποιοι τους υποτιμούν, έχουν και γνώση και κρίση.

-Γι’ αυτό μας συγκρίνουν με τους άλλους υποψήφιους.

-Γι’ αυτό συγκρίνουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του κάθε υποψήφιου Δημάρχου,

-Γι’ αυτό συγκρίνουν την ομάδα των υποψηφίων της κάθε παράταξης.

-Γι’ αυτό μας ξεχωρίζουν.

* Και πραγματικά αισθάνομαι περήφανος, γιατί στις συγκρίσεις αυτές υπερέχουμε κατά κράτος.

* Είμαστε η καλύτερη και η πιο αξιόπιστη ομάδα.

* Είμαστε μια παράταξη που συνδυάζει τη γνώση των τοπικών θεμάτων, την εμπειρία, την αποδεδειγμένη ικανότητα διοίκησης και ταυτόχρονα διαθέτει την ορμή και το μεράκι των λιγότερο έμπειρων αλλά όχι και λιγότερο ικανών να προσφέρουν στην πόλη.

* Είμαστε μια ισχυρή ομάδα που κάθε μέρα που περνά γίνεται όλο και πιο δυνατή.

* Δύναμή μας, η δική σας εμπιστοσύνη, αλλά και το κοινό μας όραμα, να οδηγήσουμε όλοι μαζί το Μαρούσι, στη Νέα Εποχή.

* Σήμερα συνεχίζουμε ακόμη περισσότεροι, ακόμη πιο δυνατοί, για να κάνουμε τα επόμενα χρόνια την πόλη μας ακόμη πιο όμορφη, ακόμη πιο σύγχρονη, ακόμη πιο φιλική. Για να παραμείνει το Μαρούσι ανθρώπινη πόλη.

* Αυτούς τους δύο μήνες πορευόμαστε με πίστη και αυτοπεποίθηση στη δύναμη των αρχών και αξιών μας, με εμπιστοσύνη στις ικανότητες μας, με ήθος και εντιμότητα, επιδεικνύοντας πολιτικό πολιτισμό.

* Αποφεύγουμε τις οξύτητες και το διχαστικό λόγο, επενδύουμε στην ενότητα και τη συνεργασία όλων των υγιών δυνάμεων της πόλης.

* Αναζητούμε αυτά που μας ενώνουν κι αφήνουμε πίσω μας αυτά που μας χωρίζουν.

* Είμαστε η παράταξη της ευθύνης, του ήθους, της αποτελεσματικότητας.

* Το βασικό μας κριτήριο είναι το συμφέρον των πολιτών και οι ανάγκες της πόλης .

Σύνθημά μας είναι Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ.

* Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στην προγραμματική μας υπεροχή.

* Έχουμε ξεκάθαρο όραμα για την πόλη μας.

* Θέλουμε να αξιοποιήσουμε όλα όσα θετικά έγιναν στο Μαρούσι τα προηγούμενα χρόνια από το σημερινό Δήμαρχο Γ.Πατούλη, αλλά δεν αρκούμαστε σε αυτά.

* Θέλουμε να πάμε το Μαρούσι ακόμη πιο ψηλά.

* Θέλουμε να επανασχεδιάσουμε το Μαρούσι της Νέας Εποχής, με βάση όχι μόνο τις σημερινές, αλλά και τις μελλοντικές ανάγκες της πόλης και των ανθρώπων της.

* Να συνεχίσουμε τα έργα που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη αλλά και να σχεδιάσουμε την επόμενη γενιά έργων, που θα πάνε την πόλη μας ακόμη πιο ψηλά.

* Το Μαρούσι που οραματιζόμαστε είναι ένα προάστιο που ξεχωρίζει .

* Πιστεύω στις μεγάλες δυνατότητες που αυτός ο τόπος και οι άνθρωποί του. Πιστεύω στις αξίες που έχει η τοπική μας κοινωνία. Το Μαρούσι είναι μια πόλη με αξία και αξίες.

* Είναι ένα προάστιο, που του αξίζει να πρωταγωνιστεί, σε όλα τα επίπεδα. Είναι ένας ξεχωριστός τόπος κατοικίας, αλλά κι ένα σημείο αναφοράς, για την οικονομική ζωή της χώρας.

* Είναι η πόλη που κτυπά και θέλουμε να εξακολουθήσει και στο μέλλον να κτυπά, η καρδιά της ελληνικής οικονομίας.

* Θέλουμε να είμαστε πρωταγωνιστές στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση της χώρας μας , μητροπολιτικό οικονομικό κέντρο της Αττικής, μια πόλη πρωταθλητής σε όλα τα επίπεδα.

* Θέτουμε δέκα μεγάλους στόχους.

1)Το Μαρούσι που οραματιζόμαστε θέλουμε να είναι πρωταθλητής στην καθαριότητα και στην ανακύκλωση. Η πιο καθαρή πόλη της χώρας, που θα ενσωματώνει στην καθημερινή της λειτουργία τις αρχές της κυκλικής οικονομίας. Να προωθήσουμε πολιτικές και πρωτοβουλίες, που θα ενσωματώνουν την σύγχρονη εκδοχή της οικολογίας, της κλιματικής αλλαγής, της πράσινης ανάπτυξης.

2) Θέλουμε να ζούμε σε ένα προάστιο που θα ενισχύει και θα αναδεικνύει τον πράσινο χαρακτήρα του. Μια πόλη με ζωντανά, ασφαλή και περιποιημένα πάρκα και πλατείες, με λειτουργικούς κι επισκέψιμους όλους τους μεγάλους χώρους πρασίνου που διαθέτει. Θέλουμε να ζούμε σε ένα πράσινο προάστιο, με πράσινες γειτονιές.

3) Θέλουμε ένα Μαρούσι που θα είναι πόλη φωτεινή και ασφαλής. Ένα προάστιο με περισσότερο φως, που θα αναδεικνύει τις ιδιαίτερες ομορφιές του και ταυτόχρονα, θα ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων του.

4) Δίνουμε προτεραιότητα στη βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών σε όλη την πόλη, σε κάθε γειτονιά. Δεν μπορείς να λέγεσαι ανθρώπινη πόλη, αν δεν μπορείς να κυκλοφορείς σε αυτή με άνεση κι ασφάλεια.

* Ο επανασχεδιασμός των συνθηκών κυκλοφορίας με νέες κυκλοφοριακές μελέτες,

-Η ενίσχυση της δημοτικής συγκοινωνίας,

-Η υιοθέτηση ενός νέου μοντέλου αστικών μετακινήσεων,

-Η κατασκευή πεζοδρομίων σε κάθε γειτονιά,

-Η διασφάλιση του δικαιώματος στα άτομα με αναπηρία να κυκλοφορούν στο Μαρούσι χωρίς εμπόδια,

-Η τοποθέτηση νέων πεζογεφυρών,

-Η υιοθέτηση κι εφαρμογή ενός λειτουργικού συστήματος στάθμευσης σε όλη την πόλη με προτεραιότητα στο Κέντρο και τις γειτονιές με υπερτοπικές χρήσεις, που θα είναι δωρεάν για τους μόνιμους κατοίκους, είναι παρεμβάσεις και μέτρα πολιτικής που θα υλοποιήσουμε άμεσα, εφόσον μας εμπιστευτούν οι πολίτες.

-Και βέβαια, η διεκδίκηση απο την Πολιτεία της κατασκευής κρίσιμων δημόσιων υποδομών όπως η Γραμμή 4 του Μετρό ή η επέκταση της Κύμης, είναι ψηλά στην ατζέντα μας και θα επιδιώξουμε με κάθε πρόσφορο μέσον την υλοποίησή τους.

5) Θέλουμε το Μαρούσι να είναι πόλη του Αθλητισμού και του Πολιτισμού. Η στήριξη των αθλητικών σωματείων, η λειτουργική αναβάθμιση των υφιστάμενων αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών, η συνέχιση της λειτουργίας των δημοτικών προγραμμάτων που προσφέρουν δημιουργική διέξοδο σε χιλιάδες συμπολίτες μας, αποτελούν μία από τις προτεραιότητές μας.

6) Θέλουμε το Μαρούσι να είναι η πόλη της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης. Η πόλη και ο Δήμος που θα εξασφαλίζει σε όποιον έχει ανάγκη το φάρμακο του, έναν γιατρό , ένα ζεστό πιάτο φαγητό, ένα ζεστό ρούχο, μια φιλόξενη γωνιά για να περάσει δημιουργικά το χρόνο του.

Θέλουμε να ζούμε σε έναν Δήμο που θα στηρίζει την εργαζόμενη οικογένεια στην καθημερινότητά της . Με τους απαραίτητους παιδικούς σταθμούς, τις ασφαλείς παιδικές χαρές, τς υπηρεσίες που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα της μεσαίας τάξης που δοκιμάζεται απο την κρίση.

7) Θέλουμε το Μαρούσι να είναι πόλη φιλική στην επιχειρηματικότητα. Θέλουμε και θα δώσουμε κίνητρα να προσελκύσουμε επιχειρήσεις κι επαγγελματίες στην πόλη μας που θα σεβαστούν την τοπική ταυτότητα και τα δικαιώματα των κατοίκων, θα δημιουργούν πλούτο, θα δίνουν προστιθέμενη αξία στις περιουσίες μας, θα προσφέρουν εισοδήματα και καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, στη νέα γενιά της πόλης μας.

8) Θέλουμε το Μαρούσι να είναι πόλη της νέας γενιάς. Δήμος με σύγχρονες υποδομές δημόσιας εκπαίδευσης αλλά και προάστιο της γνώσης, που θα φιλοξενεί στα όριά του και εκπαιδευτικές μονάδες του ιδιωτικού τομέα, που θα αποτελούν κυψέλες νέων ιδεών και καινοτομίας.

Θέλουμε το Μαρούσι να είναι ο τόπος, που η νέα μας γενιά θα μπορεί να μορφώνεται, να εργάζεται , να ψυχαγωγείται και να περνά τον ελεύθερο χρόνο της δημιουργικά και ποιοτικά.

9) Θέλουμε να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες κι όλα τα προγράμματα που υπάρχουν, για να δημιουργήσουμε στην πόλη μας περισσότερες θέσεις εργασίας. Εχουμε βαθιά γνώση των κοινοτικών προγραμμάτων και των διαδικασιών τους και θα αξιοποιήσουμε και το τελευταίο ευρώ που μπορούμε να αντλήσουμε προς όφελος της πόλης.

Να αξιοποιήσουμε τα τοπικά μας συγκριτικά πλεονεκτήματα και να τα μετατρέψουμε σε ευκαιρίες για δουλειές. Η αναβάθμιση της εμπορικής μας αγοράς, η συνεργασία με τις μεγάλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα όριά μας, τα εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα , μπορούν και πρέπει να αξιοποιηθούν για την επίτευξη του στόχου αυτού.

Υπαρχουν τομείς που μπορούν να δώσουν προστιθέμενη αξία στην πόλη μας, όπως η υγεία και ο ιατρικός τουρισμός, η αναψυχή,  το εμπόριο.

Και το βασικότερο: Είμαστε αποφασισμένοι και έτοιμοι να επανεξετάσουμε τους όρους , κάτω από τους οποίος θα συνυπάρξουν , οι οικονομικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες με τις χρήσεις κατοικίας.

Θέλουμε το Μαρούσι να γίνει τόπος υποδοχής επενδύσεων και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, χωρίς να χρειαστεί να εγκαταλείψουμε τα σπίτια μας.

10) Τέλος, θέτουμε ως προτεραιότητα, να αυξήσουμε την περιουσία της πόλης και των συμπολιτών μας. Κι αυτό θα γίνει με νέα έργα που θα εκτελεστούν , με νέες υποδομές που θα προσθέσουμε σε αυτές που ήδη υπάρχουν, τις οποίες θα αναβαθμίσουμε.

*  Αλλά για να τα πετύχουμε όλα αυτά, χρειαζόμαστε ισχυρές βάσεις . Ισχυρές βάσεις που θα μας προσφέρει ένας νοικοκυρεμένος στα οικονομικά του Δήμος .

-Ένας Δήμος με διαφάνεια στο μοντέλο διαχείρισης του, που θα δίνει καθημερινά λογαριασμό στους πολίτες.

* Η Διοίκηση Πατούλη παρέλαβε ένα Δήμο σε ημιθανή κατάσταση, τον συνέφερε και τον ισορρόπησε. Στη Νέα Εποχή που θέλουμε να οδηγήσουμε το Μαρούσι δεν έχουν θέση μοντέλα και πρακτικές προηγούμενων δεκαετιών που οδήγησαν την χώρα στη χρεοκοπία. Ο διαρκής έλεγχος και λογοδοσία και η αποφυγή κάθε περιττής σπατάλης αποτελούν βασικά στοιχεία της οικονομικής μας πολιτικής.

* Όλα όσα προγραμματίζουμε να υλοποιήσουμε, θα είναι αποτέλεσμα ενός διαρκούς διαλόγου με τους πολίτες.  Γι’ αυτό, απο αύριο κιόλας ξεκινάμε επισκέψεις στις γειτονιές, για να συν-διαμορφώσουμε το πρόγραμμά μας.

* Τους επόμενους δύο μήνες θα διαμορφώσουμε και θα παρουσιάσουμε το σχέδιο μας, που θα αντανακλά και το δικό σας όραμα για την πόλη και τα παιδιά μας.

* Ισχυρό μας πλεονέκτημα, είναι καταρχήν η ικανότητά μας, η γνώση κι εμπειρία να κάνουμε πράξη το πρόγραμμα αυτό.

* Έχουμε όμως ένα ακόμη πλεονέκτημα. Διαθέτουμε ισχυρή επαφή, αλλά και φωνή στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

* Μπορούμε να ανοίξουμε πόρτες εκεί που άλλοι δεν μπορούν.

* Μπορούμε να διαμορφώσουμε ισχυρές συμμαχίες που θα ωφελήσουν την πόλη.

Φίλες και φίλοι,

Οι πολίτες απαιτούν από το Δήμαρχό τους  σε ένα Δήμο σαν το Μαρούσι , να έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Να είναι αποτελεσματικός, να είναι καλός και έντιμος διαχειριστής, να έχει γνώσεις Δημόσιας Διοίκησης, να έχει εμπειρία και να μπορεί αποδεδειγμένα να συνομιλεί με όλες τις βαθμίδες της εξουσίας στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.  Να είναι αποφασισμένος να συνεργαστεί αλλά αν χρειαστεί και να συγκρουστεί για το συμφέρον της πόλης. Τέλος να σέβεται τους πολίτες και να είναι ειλικρινής.

     *Εμείς, δεν έχουμε λόγους να θέλουμε να αποκρύψουμε την προέλευσή μας και την φιλελεύθερη πολιτική, ανοικτών μυαλών και θυρών, που θέλουμε να εφαρμόσουμε στο Δήμο.

*Αλλοι είναι αυτοί που ενώ έχουν κομματική ταυτότητα το παίζουν δήθεν ανεξάρτητοι προσπαθώντας να παγιδεύσουν τους πολίτες..

* Θα εμπιστευτούμε το μέλλον της πόλης στους πολιτικούς εκφραστές μιας παράταξης που απέτυχε και οδήγησε την Πατρίδα μας σε εθνικές ήττες και ταπεινώσεις;

* Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, θα παίξουμε στα ζάρια το μέλλον μας;

* Στις προσεχείς εκλογές θα συγκρουστούν δύο διαφορετικοί κόσμοι, δύο διαφορετικές λογικές. Από τη μια θα σταθούν οι δυνάμεις της ευθύνης, της δημιουργίας και του αποτελέσματος. Κι από την άλλη οι πολιτικοί εκφραστές του λαϊκισμού και  της ανευθυνότητας.

* Δεν θα επιτρέψουμε να νικήσει στο Μαρούσι, το ψέμα και ο λαϊκισμός.

* Γι αυτό τους επόμενους μήνες , έως το Μάιο του 2019, θα γυρίσουμε όλο το Μαρούσι, γειτονιά γειτονιά, Σπίτι σπίτι. Θα μιλήσουμε με τις Μαρουσιώτισσες και τους Μαρουσιώτες . Θα ακούσουμε τις αγωνίες τους, που είναι και δικές μας.

* Θα συζητήσουμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους. Και μαζί τους θα σχεδιάσουμε τις λύσεις που χρειάζονται, για να κάνουμε την καθημερινή τους ζωή καλύτερη.

* Στόχος μας είναι να ενώσουμε τους πολίτες της πόλης. Να είμαστε μια Δημοτική Αρχή που θα συνεργάζεται διαρκώς με τους κατοίκους και τους επαγγελματίες του Αμαρουσίου. Χωρίς αποκλεισμούς. Χωρίς προϋποθέσεις. Χωρίς κομματικό πρόσημο.

* Για να γίνουν όλα αυτά, χρειάζεται ένα δυνατό επιτελείο συνεργατών που να μπορούν να αναλάβουν κρίσιμους ρόλους , να γνωρίζουν τα δημοτικά πράγματα και να διακατέχονται από ενθουσιασμό, ορμή και γνώση. Ποιος άλλος διαθέτει τέτοιο επιτελείο ?

* Με τη δική σας στήριξη, με τη δική σας εμπιστοσύνη, και την τρισχιλιετή Ιστορία αυτής της πόλης να μας υποχρεώνει να σταθούμε αντάξιοί της, συνεχίζουμε δυνατά τον όμορφο αγώνα, που μαζί ξεκινήσαμε τον Δεκέμβριο.

Τον αγώνα τον καλό, που τον Μάϊο θα τον κάνουμε νίκη για το Μαρούσι μας με τον ΠΟΛΙΤΗ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ.

Σας ευχαριστώ

Κατηγορία: