12 Άξονες Πολιτικής

ampatzoglou15

1) Το Μαρούσι που οραματιζόμαστε θέλουμε να είναι πρωταθλητής στην καθαριότητα και στην ανακύκλωση. Η πιο καθαρή πόλη της χώρας, που θα ενσωματώνει στην καθημερινή της λειτουργία τις αρχές της κυκλικής οικονομίας. Να προωθήσουμε πολιτικές και πρωτοβουλίες, που θα ενσωματώνουν την σύγχρονη εκδοχή της οικολογίας, της κλιματικής αλλαγής, της πράσινης ανάπτυξης.

2) Θέλουμε να ζούμε σε ένα προάστιο που θα ενισχύει και θα αναδεικνύει τον πράσινο χαρακτήρα του. Μια πόλη με ζωντανά, ασφαλή και περιποιημένα πάρκα και πλατείες, με λειτουργικούς κι επισκέψιμους όλους τους μεγάλους χώρους πρασίνου που διαθέτει. Θέλουμε να ζούμε σε ένα πράσινο προάστιο, με πράσινες γειτονιές.

3) Θέλουμε ένα Μαρούσι που θα είναι πόλη φωτεινή χωρίς σκοτεινά σημεία. Ένα προάστιο με περισσότερο φως, που θα αναδεικνύει τις ιδιαίτερες ομορφιές του και ταυτόχρονα, θα ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων του.

4) Θέλουμε το Μαρούσι να είναι μία πόλη με ασφαλείς υποδομές και ασφαλείς χώρους πρόσβασης και περιήγησης. Θέλουμε η πόλη μας να ενισχύει το αίσθημα εμπιστοσύνης για όλους όσοι ζουν, μεγαλώνουν και εργάζονται σε αυτήν.

5) Δίνουμε προτεραιότητα στη βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών σε όλη την πόλη, σε κάθε γειτονιά. Δεν μπορείς να λέγεσαι ανθρώπινη πόλη, αν δεν μπορείς να κυκλοφορείς σε αυτή με άνεση κι ασφάλεια.

* Ο επανασχεδιασμός των συνθηκών κυκλοφορίας με νέες κυκλοφοριακές μελέτες,

-Η ενίσχυση της δημοτικής συγκοινωνίας,

-Η υιοθέτηση ενός νέου μοντέλου αστικών μετακινήσεων,

-Η κατασκευή πεζοδρομίων σε κάθε γειτονιά,

-Η διασφάλιση του δικαιώματος στα άτομα με αναπηρία να κυκλοφορούν στο Μαρούσι χωρίς εμπόδια,

-Η τοποθέτηση νέων πεζογεφυρών,

-Η υιοθέτηση κι εφαρμογή ενός λειτουργικού συστήματος στάθμευσης σε όλη την πόλη με προτεραιότητα στο Κέντρο και τις γειτονιές με υπερτοπικές χρήσεις, που θα είναι δωρεάν για τους μόνιμους κατοίκους, είναι παρεμβάσεις και μέτρα πολιτικής που θα υλοποιήσουμε άμεσα, εφόσον μας εμπιστευτούν οι πολίτες.

-Και βέβαια, η διεκδίκηση απο την Πολιτεία της κατασκευής κρίσιμων δημόσιων υποδομών όπως η Γραμμή 4 του Μετρό ή η επέκταση της Κύμης, είναι ψηλά στην ατζέντα μας και θα επιδιώξουμε με κάθε πρόσφορο μέσον την υλοποίησή τους.

6) Θέλουμε το Μαρούσι να είναι πόλη του Αθλητισμού και του Πολιτισμού. Η στήριξη των αθλητικών σωματείων, η λειτουργική αναβάθμιση των υφιστάμενων αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών, η συνέχιση της λειτουργίας των δημοτικών προγραμμάτων που προσφέρουν δημιουργική διέξοδο σε χιλιάδες συμπολίτες μας, αποτελούν μία από τις προτεραιότητές μας.

7) Θέλουμε το Μαρούσι να είναι η πόλη της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης. Η πόλη και ο Δήμος που θα εξασφαλίζει σε όποιον έχει ανάγκη το φάρμακο του, έναν γιατρό , ένα ζεστό πιάτο φαγητό, ένα ζεστό ρούχο, μια φιλόξενη γωνιά για να περάσει δημιουργικά το χρόνο του.

Θέλουμε να ζούμε σε έναν Δήμο που θα στηρίζει την εργαζόμενη οικογένεια στην καθημερινότητά της . Με τους απαραίτητους παιδικούς σταθμούς, τις ασφαλείς παιδικές χαρές, τς υπηρεσίες που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα της μεσαίας τάξης που δοκιμάζεται απο την κρίση.

8) Θέλουμε το Μαρούσι να είναι πόλη φιλική στην επιχειρηματικότητα. Θέλουμε και θα δώσουμε κίνητρα να προσελκύσουμε επιχειρήσεις κι επαγγελματίες στην πόλη μας που θα σεβαστούν την τοπική ταυτότητα και τα δικαιώματα των κατοίκων, θα δημιουργούν πλούτο, θα δίνουν προστιθέμενη αξία στις περιουσίες μας, θα προσφέρουν εισοδήματα και καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, στη νέα γενιά της πόλης μας.

9) Θέλουμε το Μαρούσι να είναι πόλη της νέας γενιάς. Δήμος με σύγχρονες υποδομές δημόσιας εκπαίδευσης αλλά και προάστιο της γνώσης, που θα φιλοξενεί στα όριά του και εκπαιδευτικές μονάδες του ιδιωτικού τομέα, που θα αποτελούν κυψέλες νέων ιδεών και καινοτομίας. Θέλουμε το Μαρούσι να είναι ο τόπος, που η νέα μας γενιά θα μπορεί να μορφώνεται, να εργάζεται , να ψυχαγωγείται και να περνά τον ελεύθερο χρόνο της δημιουργικά και ποιοτικά.

10) Θέλουμε το Μαρούσι να παρέχει στους πολίτες του όλες τις ψηφιακές παροχές, για πρόσβαση σε υπηρεσίες που διευκολύνουν την καθημερινότητα, που εξυπηρετούν με αμεσότητα επιχειρησιακά σχέδια όπως της πολιτικής προστασίας, που ενισχύουν τη διαφάνεια σε όλες τις διαδικασίες.

11) Θέλουμε να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες κι όλα τα προγράμματα που υπάρχουν, για να δημιουργήσουμε στην πόλη μας περισσότερες θέσεις εργασίας. Εχουμε βαθιά γνώση των κοινοτικών προγραμμάτων και των διαδικασιών τους και θα αξιοποιήσουμε και το τελευταίο ευρώ που μπορούμε να αντλήσουμε προς όφελος της πόλης.

Να αξιοποιήσουμε τα τοπικά μας συγκριτικά πλεονεκτήματα και να τα μετατρέψουμε σε ευκαιρίες για δουλειές. Η αναβάθμιση της εμπορικής μας αγοράς, η συνεργασία με τις μεγάλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα όριά μας, τα εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα , μπορούν και πρέπει να αξιοποιηθούν για την επίτευξη του στόχου αυτού.

Υπαρχουν τομείς που μπορούν να δώσουν προστιθέμενη αξία στην πόλη μας, όπως η υγεία και ο ιατρικός τουρισμός, η αναψυχή,  το εμπόριο.

Και το βασικότερο: Είμαστε αποφασισμένοι και έτοιμοι να επανεξετάσουμε τους όρους , κάτω από τους οποίος θα συνυπάρξουν , οι οικονομικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες με τις χρήσεις κατοικίας.

Θέλουμε το Μαρούσι να γίνει τόπος υποδοχής επενδύσεων και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, χωρίς να χρειαστεί να εγκαταλείψουμε τα σπίτια μας.

12) Τέλος, θέτουμε ως προτεραιότητα, να αυξήσουμε την περιουσία της πόλης και των συμπολιτών μας. Κι αυτό θα γίνει με νέα έργα που θα εκτελεστούν , με νέες υποδομές που θα προσθέσουμε σε αυτές που ήδη υπάρχουν, τις οποίες θα αναβαθμίσουμε.

*  Αλλά για να τα πετύχουμε όλα αυτά, χρειαζόμαστε ισχυρές βάσεις . Ισχυρές βάσεις που θα μας προσφέρει ένας νοικοκυρεμένος στα οικονομικά του Δήμος .

-Ένας Δήμος με διαφάνεια στο μοντέλο διαχείρισης του, που θα δίνει καθημερινά λογαριασμό στους πολίτες.

Η Διοίκηση Πατούλη παρέλαβε ένα Δήμο σε ημιθανή κατάσταση, τον συνέφερε και τον ισορρόπησε.
Ο διαρκής έλεγχος και λογοδοσία και η αποφυγή κάθε περιττής σπατάλης αποτελούν βασικά στοιχεία της οικονομικής μας πολιτικής.

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok